Verdenstopper til KWI

Klappet og klart til friidrettsfest i Ulsteinvik:
Verdenstopper klare for Karsten Warholm International

Flere verdensmestere er klare for Karsten Warholm International som går av stabelen fredag 28. februar. Karsten Warholm blir dermed ikke alene som verdensmester i sin egen innendørs friidrettsgalla på hjemmearenaen i Ulsteinvik. Blant godbitene i verdensklasse finner vi Sam Kendricks fra USA i stav, Juan Miguel Echevarria fra Cuba i lengde og Yaroslava Mahuchikh fra Ukraina i høyde.

-Dette blir en kompakt friidrettskveld med noen av de ypperste utøverne i vår verden av friidrettsstjerner. Det er bare å glede seg, sier deltager-koordinator Ståle Jan Frøynes i Karsten Warholm International.

Stavkonkurransen byr på flere av de aller beste i verden. Regjerende verdensmester Sam Kendricks fra USA møter blant andre polske Pawel Wojciehowski som vant VM-gull i 2011. Mens Kendricks har en personlig rekord på 6,06, har polakken hoppet 5,93. Den norske U20 Europamesteren Pål Haugen Lillefosse med en rekord på 5,57 er også klar til dyst i Karsten Warholms hjemkommune.

-Dette er nok det beste feltet av stavhoppere som noen gang har konkurrert innendørs på norsk jord. Kendricks er i likhet med vår egen Karsten verdensmester både fra 2017 og 2019, sier Ståle Jan Frøynes.

Men det er ikke bare i stav av de tekniske øvelsene hvor det blir storfint besøk. Også lengdekonkurransen byr på verdenstopper – og det beste Norge har å by på.

I lengde deltar cubaneren Juan Miguel Echevarria som vant VM innendørs som 18-åring i 2018 med 8,46 meter. Han tok også bronse under VM i Doha sist høst. Cubaneren har en personlig rekord pålydende 8,68. Som Karsten Warholm vant han alle Diamond League konkurranser i siste utendørssesong. Blant konkurrentene i Ulsteinvik finner vi Norgesrekordholder Ingar Kiplesund som hoppet 8,10 meter i Spania sist sommer, stortalentet Henrik Flåtnes med en rekord på 7,65 med flere.

-En helt rå cubaner mot norske lengdehoppere på offensiven. Joda, dette blir toppklasse, sier Ståle Jan Frøynes.

Høyde for kvinner blir også en stjerne-øvelse i Ulsteinvik. Her stiller blant andre Yaroslava Mahuchikh fra Ukraina som sikret seg sølv under VM i Doha med 2,04 meter. Jenta fra Ukraina vant VM U18 i 2017. Hun har også to EM-gull i ungdomsklassene. Og innehar en fersk verdensrekord innendørs i U-20 klassen med 2.01m.  I Ulsteinvik møter hun blant andre Tonje Angelsen som tok EM-sølv i 2012 i høyde. Angelsen har en personlig rekord på 1,97 meter. Barbara Szabo fra Ungarn og Claire Orcel fra Belgia deltar også, begge med bestenoteringer på 1,94.

-Yaroslava har vært den fremtredende høydehopperen i verden i ungdomsklassene. Nå har hun også tatt VM-medalje i seniorklassen. Det er grunn til å tro på en spenstig friidrettskveld, sier Ståle Jan Frøynes.

Og det kommer til å bli full friidrettshall i Ulsteinvik den siste fredagen i februar måned.

-Ja, vi kan vel allerede nå love at det blir helt fullt i hallen – og stor stemning. I fjor ble det også fullt. Vi har solgt langt flere billetter i dag sammenlignet med samme tid i fjor, sier Karsten Warholms mor og manager, Kristine G. Haddal, som også er prosjektleder for Karsten Warholm International.

Karsten Warholm løper 400 meter under sitt eget stevne – som også blir direktesendt på NRK.

Det blir en spennende konkurranse der bl.a regjerende verdensmester på 400 meter innendørs Pawel Maslak også stiller på startstreken.

-Dette blir en helt rå friidrettskveld, med verdenstopper i flere øvelser – og det beste Norge har å by på i flere øvelser. Det er god grunn til å dra til Ulsteinvik den siste fredagen i februar, sier Karsten Warholm som fyller 24 år på selve stevnedagen.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder Kristne G. Haddal på 908 58276 og/eller deltager-koordinator Ståle Jan Frøynes på 901 41998

Hjemmeside: www.kwinternational.no

Vi benytter informasjonskapslar (cookies) for å gjere opplevinga di betre når du besøker denne nettstaden. Ved å fortsette å bruke nettstaden godtek du bruken av informasjonskapslar. Du kan lese meir her.